Caz real de retrocedare

[Preluare cu permisiune de pe blogul www.lumebuna.ro]

Postarea mea despre Legea 112 a ajuns la o popularitate mai mare decat estimasem cand am conceput-o, asadar am decis sa va prezint un caz real de retrocedare, impreuna cu apelul la solidaritate si ajutor.

Zilele acestea m-a contactat Alex, un tanar licean din Bucuresti sa imi spuna despre un caz social deosebit. Alex s-a decis sa ajute aceasta familie pentru ca a vazut ca familia are nevoie de ajutor si nu se descurca singuri. Mai jos sunt cateva randuri despre aceasta poveste asa cum foarte bine a fost redata de Isabelle Lorelai.

În data de 21 ianuarie 2009, în capitala României membră UE, în plină iarnă, o femeie, fiul şi fratele ei au fost evacuaţi din casă. Casa a fost retrocedată, aţi ghicit. Doar că aceasta a fost a doua evacuare a familiei, din a doua casă retrocedată.

Ioana Nicolae şi fiul său în vârstă de 18 ani, Dorin Alex, elev în clasa a XII-a la Liceul „Mircea Vulcănescu”, şi fratele doamnei Ioana, paralizat şi cu început de Alzheimer, şi-au început traiul sub cerul liber. Până şi vremea a fost mai omenoasă. A fost „cald”. Doar a plouat…

Au locuit 17 ani într-o casă care a fost retrocedată. S-au mutat în altă casă, în str. Olimpului, sector 4. Care a fost retrocedată după 2 ani. Acum „locuiesc” pe stradă, împreună cu alte 4 familii evacuate. Ploaia din noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2009 le-a distrus puţinele bunuri, agoniseala de o viaţă.

Elevii Liceului „Mircea Vulcănescu”, colegii lui Dorin Alex Nicolae, au făcut ieri o chetă. Au strâns 600 de lei pentru familia rămasă pe drumuri, ca să aibă ce mânca, hrană rece. Familia şi-a găsit adăpost pentru noapte într-o pivniţă. Dorin îşi face temele sub cerul liber.

Un tânăr – Alexandru – mi-a arătat cazul disperat al familiei şi încearcă să îl ajute pe Dorin şi pe mama lui.

Dacă vreţi să vă alăturaţi demersului nostru în găsirea unei soluţii, vă rog din suflet să daţi cazul mai departe.

Dacă puteţi să ne daţi idei, ca de exemplu unde ne-am putea adresa pentru a-i ajuta cât mai repede pe aceşti oameni.

Mai multe informatii despre cum sa ii contactati, un comunicat de presa si o trimitere catre Jurnalul de pe Antena 1 care a redat aceasta poveste gasiti pe isabellelorelai.wordpress.com.

Despre Marius

Tanar intreprinzator. Fost broker in domeniul imobiliar si fost consultant de business. Actualmente om cu teluri (adica vise cu deadline).
Acest articol a fost publicat în asa nu, chiriasi, fundrare, legea 112, retrocedare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Caz real de retrocedare

  1. Normal, daca am avea o tara normala, ar trebui sa li se dea macar chirie pentru o luna sa-si gaseasca un camin mai incolo, dar asa e in Romania…

  2. remus zice:

    Exista CEDO .

  3. Anunturi imobiliare gratuite din municipul Roman. Case, vile, apartamente, garsoniere, spatii birouri, spatii comerciale si terenuri libere de vanzare sau de inchiriat.

Lasă un comentariu